Ayşebacı Mahallesi 15004 sk. No:13/A Altıeylül/Balıkesir, 10100
E-mail: info@slyaritma.com
24 Saat Servis - Haftada 7 Gün
Takip Edin:
Page Title BG
Neden Su Arıtma Cihazı Kullanmalıyız ?

Su Arıtma Cihazı sağlıklı ve güvenilir su içmeyi mümkün kılar. Barajlarda tutulan şebeke suyu belli aşamalardan geçer. Tortu çökeltme, filtreleme, dinlendirme sonrası sular merkezi şebekeyle dağıtılır. Boru hattındaki kalıntılar ve giderilememiş mikroskobik unsurlar hijyeni azaltabilir.

Neden arıtma cihazı kullanmalıyım sorusunun cevabı, musluğa ulaşmadan önce suya birçok madde karışmasıdır. Musluk suyu arıtılmaz ise düşük kaliteli su içilmiş olur. Havayla taşınan toz partikülleri birikerek küçük taşlar meydana getirir.

Hidrojen dengesizliği, suda baz veya asit özellikleri oluşturur. Uygun pH değerine sahip sular için arıtma cihazı gerekir. Temiz, kokusuz, hafif içimli, berrak suya her zaman ulaşabilmek avantajlıdır. Hazır su tercih etmek, uzun vadede masraflı olabilir. Arıtma cihazı, rutin bakım ücretiyle daha ekonomiktir.

Arıtma Cihazı Nasıl Kullanılır?

Arıtma cihazı kullanmak bir ihtiyaçtır. Hazır su hijyenine, musluk açma kolaylığında ulaşmak basittir. Dilediğiniz modeli tercih ederek sipariş oluşturmanız yeterlidir. Güler yüzlü, seri ve kaliteli hizmet esasıyla cihazınız monte edilir. Monte edilen kaliteli malzemelerden üretilen arıtma cihazında karşılaştığınız herhangi bir sorunda hemen firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Kullanım için yapılması gereken özel uygulamalar yoktur. Yarım saat içinde kurulan arıtıcı, musluk açıldığında devreye girer. Temiz, kokusuz, ideal pH değerine sahip suyun tadına varmak size kalır. Arıtıcının işlevlerinden faydalanmak için periyodik bakım ihmal edilmemelidir.

Çeşitli ev eşyaları, bozulmadığı sürece kullanılabilir. Su arıtma cihazı modelleri arızalanmasa bile bakım gerektirir. Filtrelerde biriken tortu, kum, taş, bakteriler temizlenir. Sağlığa zararlı maddeler ayrışır.

Cihaz modeline göre, altı ayda bir veya yılda bir bakım şarttır. Son kontrolde, bakım tarihi not alınır. Sonraki bakım tarihi belirlenir. İlgili tarihte servis aranır ve bakım talebi oluşturulur. Süreç takibini firma da yapabilir.

Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır?

Arıtma cihazı modelleri iki ana bölümden oluşur. Şebeke suyu önce filtrelenir, devamında depolanır. Filtreler farklı işlevlere sahiptir. Arıtma, sudaki hacmi fazla olan maddeden az olana doğrudur. Tortu ve küçük taşlar ilk evrede temizlenir.

Sedimentasyon filtresinde kaba atıkları tutulan su, karbon filtreye geçer. Küçük partiküllü klor ve yabancı sıvılar engellenir. Kötü koku yaratabilecek gazlar, bu aşamada etkisini kaybeder.

Anti bakteriyel filtre, kokusuz ve berrak hale gelmiş sudaki mikropları tutar. İlk filtreler içim kalitesini artırırken, son aşamada hijyen sağlanır. Mineral dengesi sağlanan su, temiz ve yumuşak halde tanka geçer.

Bakteri üretmeyen tank, kullanıma kadar suyu muhafaza eder. Donanımlı su arıtma cihazları, yalıtımlı tanka sahiptir. Bu özellik, suyun ortam sıcaklığından korunmasını sağlar.

Arıtma Cihazı Nasıl Monte Edilir?

Arıtma cihazı montajı teknik servis tarafından yapılır. Cihaz gövdesini oluşturan filtreler ve su tankı bir araya getirilir. Musluk bataryası cihaza bağlanır. Düzenek, muslukla bütünleşmiş olur.

Profesyonel ekibimizin montaj işlemleri çabucak hallolur. Su arıtma cihazı fiyatları ve modelleri değişkendir. Kurulumda gereken hassasiyet ve ustalık değişmez.

Share:
Yorum Yap