İyon Değiştiriciler (Anyon- Katyon Sistemi)

İyon Değiştiriciler, saf su elde edimi sistemlerinde en etkili ve en hızlı yöntemlerden biri olarak bilinmektedir. Bu sistemle katyonik ve anyonik reçinelerden oluşan kolonlardan geçen su, saf bir şekilde elde edilmektedir. 

Saf su eldesi olarak da bilinen bu yönteme iyon değiştiriciler denmektedir. Bunun sebebi ise saf su elde edebilmek için birbirinden çok farklı iyon değiştiriciler kullanılmasıdır. İyon değiştirici reçineler genel olarak su arıtma veya su yumuşatma işlemlerinde kullanılmaktadır. 

 

Sipariş İçin Bizi Arayın

SKU:
Açıklama
Değerlendirmeler (0)

İyon Değiştirici Reçineler Nelerdir?

Birden fazla iyon değiştirici reçineler bulunmaktadır. Fakat en bilinenleri katyonik ve anyonik reçinelerdir. Katyonik reçine ile birlikte sudaki + yüklü iyonlar alınmakta ve yerine asit yani HCI içinde bulunan H+ iyonu verilmektedir. Bir diğer reçine türü olan anyonik reçine de ise sudaki – yüklü iyonlar alınır ve yerine Kostik yani NaOH içinde bulunan  OH- iyonu verilmektedir. 

Katyonik ve anyonik reçineler sonucunda suya yüklenmiş olan H+ iyonu ile OH- iyonu birleşerek H20 yani su molekülünü oluşturmaktadır. Bu yöntem sayesinde saf su elde edilmektedir. Elde edilen su tamamen minerallerden arındırılmış bir su olarak elde edilmektedir. 

Genel olarak saf suyun elde edilmesi istenilen alanlarda kullanılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi elde edilen saf su, sıfır iletkenlik değerine sahip su demek değildir.  

İyon Değiştiriciler Neden Kullanılır?

Saf su elde edilmesi için pek çok arıtma sistemi kullanılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de iyon değiştiriciler olarak bilinmektedir.Kullanılan bu reçineler ile birlikte suya anyonik ve katyonik iyonların verilmesiyle saf su elde edilmektedir. 

İyon değiştiriciler aynı zamanda suyun yumuşatılma işlemi için de kullanılmaktadır. Suya yüklenen H+ ve OH- iyonları kendi aralarında birleşerek saf suyu elde etmektedir. Oluşan su yani H20 molekülü, iyon değiştiriciler sayesinde elde edilmektedir. 

Anyon ve katyon iyonları ile su elde etmek yöntemi genel olarak hazır su depolama sistemlerinde veya endüstriyel tesislerde kullanılmaktadır. Gelişmiş bir yöntem olduğu için ev gibi yaşam alanlarında kullanılabilen bir su arıtma yöntemi değildir. 

İyon Değiştiriciler Ünitesinin Fiyatları 

İyon değiştiriciler ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesi de bu sistemin fiyatıdır. İyon değiştiriciler sistemi, en etkili ve en hızlı saf su elde etme yöntemlerinden biri olduğu için genel olarak endüstriyel alanlarında tercih edilmektedir. 

Bu arıtma ünitesi sistemini satın almadan önce ilk olarak hangi amaçlarla kullanmak istediğinize karar vermek hem sistemden daha fazla verim almanıza hem de bütçenize destek olacaktır. Bütçenize uygun iyon değiştiriciler sistemi satın alabilmek için istediğiniz özellikleri belirlemeniz de tavsiye edilmektedir. Bütçenize uygun arıtma ünitesi sistemini satın almadan önce Balıkesir’de bulunan firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Kısa süre içerisinde saf su elde edebilmek için iyon değiştirici sistemler kullanmak avantajlıdır. Bu sebeple endüstriyel alanlarda her bütçeye uygun iyon değiştirici sistemleri satın alabilirsiniz. 

Şu ana Kadar Bir Değerlendirme Yok

“İyon Değiştiriciler (Anyon- Katyon Sistemi)” İçin İlk Yorum Yapan Sen Ol

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir